Les reserves en alguns restaurants ja apunten que demà serà una nit amb molta feina. Sobretot per als que estan a la vora de la platja, un dels punts neuràlgics de la revetlla. PATRICIA PEREDAL, restaurant Rias do Miño "Doblarem les taules al migdia, a la nit, amb més treballadors, amb més menjar..." L'any passat s'hi van aplegar 58.000 persones a la platja, la qual cosa fa imprescindible augmentar-ne la seguretat, però també és necessari deixar les platges a punt per l'endemà. "Un equip especial de neteja s'encarregarà de deixar les platges netes després de la revetlla de Sant Joan. Concretament, es desplegaran 308 operaris i 51 vehicles de servei. A més, per assumir el volum de rebuig que es genera en una nit com aquesta s'instal·laran 500 papereres i 84 contenidors addicionals." LAURA BONET "M'agrada molt la platja, però trobo que és un perill amb tots els petards i les aglomeracions." TRISTÁN LLOP "Tot el que no ens ha agradat aquest any ho escriurem en un paper, farem un foc i, al voltant d'aquest foc, ho cremarem." Qui ho prefereixi, una altra opció és anar al centre de la ciutat, on les fonts de plaça de Catalunya s'il·luminaran de groc i vermell. A tot Barcelona, hi haurà 80 revetlles populars i cremaran una vintena de fogueres. Per això, els bombers reforçaran el servei amb 115 efectius. MANEL PARDO, director del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments "Afectacions comunes: un incendi en una casa on ha entrat un petard, els contenidors, altres elements com les bústies." També s'intensificarà el servei de la Guàrdia Urbana, que a més farà controls d'alcoholèmia per tota la ciutat. Pel que fa a la mobilitat, el metro estarà obert tota la nit i empalmarà així 43 hores seguides de servei. En canvi, el Bicing deixarà 34 estacions fora de servei.

La platja és un dels punts centrals on se celebra any rere any la revetlla de Sant Joan, per la qual cosa no és d’estranyar que els bars i restaurants de la vora se’n beneficiïn d’aquesta nit tan senyalada. Alguns restaurants del passeig Marítim, com el Salamanca o el Rías do Miños, asseguren que aquest any han notat un lleuger increment de les reserves respecte de l’any passat. Això, sumat als clients estrangers habituals, els fa pensar que demà faran una nit amb aforament complet. De fet, treballen amb previsió i doblaran les taules i, també, reforçaran el nombre de treballadors i les provisions.

Tot i ser un dels punts neuràlgics de la nit, molts ciutadans prefereixen gaudir de la festa en altres zones de la ciutat, com, per exemple, al centre, on les fonts del passeig de Gràcia i de la plaça de Catalunya s’il·luminaran de color groc i vermell. És el cas de la Laura Bonet, una barcelonina que tot i agradar-li la platja, confessa que durant la revetlla hi ha massa aglomeracions i massa petards. De fet, per garantir la seguretat, s’ha reforçat el servei de Bombers i de la Guàrdia Urbana, que patrullaran per tota la ciutat.