ANTONIO CABEZA, cap de dia dels Bombers "Nosaltres estàvem ja en prealerta meteorològica, quan a la ciutat hi ha temperatures altes i vent o humitat molt baixa, ja col•loquem uns camions a la muntanya, o sigui que ja estàvem alerta d'aquest tema"

Els Bombers de Barcelona han rebut l’avís pels volts de les 17 h. Vuit dotacions s’han desplaçat fins al carrer de Llerona per extingir el foc. Tot i que en un principi han demanat mitjans aeris als Bombers de la Generalitat, finalment no han descarregat aigua per la proximitat de línies elèctriques. Durant una hora, l’incendi ha cremat mitja hectàrea de matolls. El telèfon d’emergències 112 ha rebut un centenar de trucades relacionades amb l’incident.

[Foto via: @SrGoRDaKo]

S’han desallotjat preventivament una trentena de veïns de 10 habitatges que ja han tornat a casa. Patricia Regadera ha vist les flames i el fum des de la terrassa de casa i explica que l’incendi s’ha estès ràpidament. Precisament, el cap de dia de Bombers de Barcelona, Antonio Cabeza, apunta que el vent i els matolls secs han estat dos factors clau en la propagació de les flames.