Activitat frenètica és una expressió que es queda curta per descriure el moviment que hi havia aquest matí al forn Mistral. La previsió és que vendran unes 1500 coques. JAUME BERTRAN Forn Mistral "La gent acostuma a comprar el de sempre. Ara fem més coca de xocolata//Aquest any i els que vinguin potser canviarem les fruites i posarem mango, o llimona en comptes de taronja. A fora molts turistes es miraven aquesta llarga cua i es preguntaven el perquè de la tradició de menjar coca el dia de la revetlla Sant Joan. "Vinc des de Sant Andreu i venim aquí a comprar-les, només t'haig de dir això." "En compraré una de fruita i una de cabell d'angel i una de crema." "Vinc a comprar-les aquí perquè les trobo boníssimes. Sóc de les Corts i sempre vinc aquí. M'agrada molt la de llardons i la de crema." A la pastisseria Escribà la previsió de vendes és d'unes 2.000 unitats. Un dels productes estrella d'aquesta campanya és la Coca copa, homenatge a la victòria del Barça a la Champions. "La vaig veure anunciada i em va fer molta gràcia i per celebrar-ho amb els amics el triplet del Barça d'aquest any i la Champions guanyada." Una altra de les novetats d'aquest any és la coca farcida de praliné d'avellana amb xocolata. XAVI MARCO cap de projectes pastisseria Escribà "Mirarem al final del dia el comput si la venda és superior a l'any passat o no. De moment el dia està molt animat." A l'obrador tampoc no hi hagut descans per donar resposta a la demanda d'un dels dies més forts per als gremis de flequers i pastissers.

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu mantenir les vendes de l’any passat. Seguint la  tendència de consum dels últims anys, la majoria de compradors es decanten per les coques petites. Des de primera hora s’han format cues de compradors a les tradicionals pastisseries Mistral i Escribà. Totes dues pastisseries han venut 1.500 i 2.000 coques, respectivament. A la pastisseria Escribà, fins i tot, han innovat amb una coca especial de la Champions, amb forma de la copa guanyada pel FC Barcelona.

Malgrat les novetats, la coca preferida dels consumidors catalans continua sent la clàssica de brioix amb fruites i pinyons, seguida de la coca de  llardons i la de pinyons farcida de crema. Salut recorda que la millor manera d’escollir les coques és tenint present que les coques de nata i crema s’han de conservar en fred fins al moment del consum. Si les coques han d’estar a temperatura ambient o suportar desplaçaments llargs, aconsellen comprar altres tipus de coques, com la de llardons, pinyons o xocolata. Una altra recomanació és comprar la coca al lloc de destí i tenint en  compte que les varietats de nata o crema poden provocar intoxicacions  si no s’han seguit les mesures d’higiene necessàries durant la seva  elaboració.

Igual que el 2014, els preus es mantindran, i es calcula que cada  família de quatre persones gastarà de 16 a 35 euros en la compra de  les coques, en funció de la mida, el farcit i el tipus escollit.