Més de la meitat de l’alumnat de l’Escola Sant Joan Baptista de la Barceloneta es repartirà el curs vinent entre els centres educatius públics del barri. Acabat el període de preinscripció per a l’ensenyament primari i l’ESO, la major part de les famílies han optat per l’oferta pública de la Barceloneta.

Fonts municipals han assegurat que tot i que la ràtio de l’institut i de les dues escoles hagi augmentat, aquest increment és assumible perquè la ràtio per classe al barri encara és inferior a la de la resta de centres de la ciutat.

Acompanyament municipal

El districte de Ciutat Vella es va comprometre, el febrer passat quan es va saber el tancament del centre, a fer un seguiment i acompanyament a les famílies per garantir places públiques al barri a tots els que ho volguessin. Fonts municipals han indicat que a l’institut i a les escoles de la Barceloneta encara queden places vacants.

L’augment de ràtio als centres públics de la Barceloneta és assumible”
Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella

El tancament va ser una galleda d’aigua freda

La Congregació Vicenciana, gestora de l’Escola Sant Joan Baptista, va comunicar a finals de febrer passat als pares i mares dels alumnes de l’escola, que no continuaria amb l’activitat docent el curs vinent.

Protesta a les portes del centre contra el tancament de l’escola

Les famílies, llavors van engegar un seguit d’accions per impedir aquest cessament d’activitat i intentar que el Consorci d’Educació de Barcelona assumís la gestió del centre i passés a ser públic com es va acordar amb uns altres centres concertats de la mateixa congregació.