Una trentena de carpes que s’havien instal·lat a Nou Barris han sortit volant aquesta matinada a causa del vent i algunes han acabat a la rampa del pàrquing municipal Illa Borbó, a tocar dels Jardins de Can Xiringoi. Els veïns n’han alertat els Bombers i la Guàrdia Urbana, que hi han hagut d’intervenir. Les carpes eren per a la fira de Nadal del comerç de proximitat i d’artesania, que s’havia d’inaugurar aquest divendres, coincidint també amb l’entrada en funcionament de la pista de gel. Però el vent les ha destrossades i han quedat inservibles.

carpes arrencades vent nou barris

“Ha volat tot. S’han destrossat totes les carpes, el material elèctric, els focus… Ha quedat tot fet malbé i això que havíem posat més pes de l’habitual a les carpes perquè aguantessin”, ha lamentat Mariana Juárez, de l’Eix Maragall. Ha explicat que cap a quarts de sis de la matinada han sentit una forta ventada i que els han alertat que havia arrencat les paradetes de la fira. Els bombers hi han hagut d’intervenir durant el matí.

El vent s’ha fet notar aquesta nit a tot Barcelona. A Nou Barris s’han registrat ratxes de fins a 70 km/h. De fet, els bombers han aconsellat els comerciants que no tornin a instal·lar carpes noves fins dissabte, perquè el vent continuarà bufant fort durant tot aquest divendres. Els comerciants confien que el cap de setmana podran tornar a muntar la fira de botigues de proximitat i artesania, i obrir-la al públic.

Aquest dissabte, el veredicte final

Aquest dissabte a les 7 del matí, els comerciants es reuniran amb la Guàrdia Urbana i els Bombers per valorar si tornen a instal·lar les carpes, o no. La portaveu de l’Eix Maragall ha explicat que creuen que podran reobrir-les de nou, això sí, sense instal·lar els laterals i utilitzant pesos que fixin les carpes a terra per evitar que el vent se les endugui de nou. Ara per ara, valoren les pèrdues econòmiques en uns 6.000 euros.