Visionats de pel·lícules, rodatges i la creació d’un curtmetratge. Aquests són alguns dels continguts del taller de cinema en què participen alumnes de primer i segon d’ESO de l’aula d’acollida de l’Institut Milà i Fontanals durant tot aquest curs. El curtmetratge d’aquests alumnes mostra la historia d’un noi adolescent que emigra a un altre país i quan arriba se sent sol i perdut en món completament diferent d’on ell venia. La intenció és reflectir en el curt els sentiments i les emocions pròpies que els alumnes han sentit en la seva vida, amb la intenció que el públic els pugui comprendre.

La iniciativa de l’associació A Bao A Qu compta amb el suport dels departaments de Cultura i d’Ensenyament de la Generalitat, així com de l’Ajuntament de Barcelona i d’altres on també es duu a terme. En el cas del Milà i Fontanals, els alumnes que hi participen procedeixen de països com  elPakistan, Bangla Desh i les Filipines.  L’objectiu d’aquest projecte és apropar el cinema als adolescents i difondre valors pedagògics com el treball en equip i el respecte mutu.

Els tallers de Cinema en curs estan destinats a alumnes de tres a 18 anys. El projecte es divideix en tres modalitats: per als més petits hi ha el “petit cinema en curs”, mentre que els més grans poden gaudir de tallers trimestrals o anuals, com és el cas del Milà i Fontanals.

El projecte es va iniciar el 2005 i, cada any, són més les escoles i instituts que hi participen a Barcelona. Enguany són un total de 12 centres. Finalment, el taller ofereix una mostra de tots els treballs. L’exposició d’aquest any tindrà lloc el proper 28 de maig a la Filmoteca de Catalunya.