simulacre atemptat sants

Dijous vinent, 26 d’octubre, l’estació de Sants serà escenari del simulacre d’atemptat terrorista “més complex i de més magnitud” fet mai a Catalunya. Ho ha revelat el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, després de la 70a reunió del Gabinet Antiterrorista celebrat al Complex Central dels Mossos d’Esquadra a Sabadell.

L’exercici, que ja estava planificat per Protecció Civil, es farà la nit del 26 al 27 d’octubre entre les 23 h i les 4 h, mobilitzarà tots els serveis d’emergència i, segons Sallent, disposarà de quatre nivells de complexitat: de seguretat ciutadana, d’ordre públic, d’unitats especials d’intervenció i de tancament territorial. El simulacre es farà a la zona de vestíbul i andanes d’alta velocitat, però també hi haurà ambulàncies, vehicles policials i d’emergències al carrer. Segons els Mossos d’Esquadra, servirà per posar en pràctica mitjans tecnològics i procediments policials.

Crida a la calma sobre possibles atemptats

Sallent ho ha explicat en la compareixença posterior al Gabinet Antiterrorista celebrat aquest divendres. Després de la trobada, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha insistit a fer crides a la calma pel que fa als possibles atemptats a Catalunya. Admet que el context mundial genera “inquietud i conseqüències al nostre entorn que també ens afecten” però insisteix que el cos dels Mossos d’Esquadra està preparat per prevenir i actuar arribat el cas.

En aquest sentit, ha explicat que Catalunya segueix al nivell 4 d’alerta antiterrorista i, que de moment, no hi ha perspectives que això canviï. Ara bé, detalla que dins d’aquest nivell s’ha fet un reforç que es tradueix, per exemple, en més protecció en certs “punts d’interès” o més proactivitat dels agents, que fan més controls i identificacions preventives.