ROGER PELLICER, Alerta Solidària "Tot i aquest degoteig de fer calar la por a la societat, d'intent de criminalitzar qualsevol persona que es mobilitza, des d'Alerta Solidària, des del conjunt de l'esquerra independentista creiem fermament que, aquests intents no estan tenint l'efecte esperat. Entenem que el govern de l'Estat i el de la generalitat es troben desconcertats perquè malgrat estiguin fent tot el possible per aturar les mobilitzacions, això no està passant ni passarà."

Els convocants asseguren que el portal conté imatges que vulneren el dret a la intimitat, a l’honorabilitat i contra la presumpció d’innocència. A més, posen en dubte la validesa jurídica en posteriors judicis. A la roda de premsa hi han assistit quatre de les 68 persones que apareixen al web, que també han anunciat que assistiran a la manifestació del primer de maig portant la pancarta del bloc independentista. L’organització ha dit que el web és una eina per reprimir les manifestacions, però que les protestes contra les retallades seguiran endavant.

El portaveu d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha dit que les mesures d’Interior són contràries al dret i que tindran poca eficàcia policial: “La brutal càrrega criminalitzadora no afecta les ganes de seguir prenent el carrer, perquè la ràbia contra tantes injustícies pot més que la por que ens volen fer sentir”, ha explicat. El col·lectiu denuncia que el web d’Interior dóna per fet el delicte abans de ser jutjat, i destaca la gravetat en el cas dels menors. En la roda de premsa hi han participat representants d’entitats com la Coordinadora Obrera Sindical, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Maulets, Endavant i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP).