Són sevillanes, però en català. Les cantaran aquesta nit el grup Guadaljarafe, de Santa Coloma de Gramenet, per obrir la Feria de Abril. Una mostra més del profund agermanament entre Catalunya i Andalusia. Si la fórmula funciona, per què canviar-la. Així, els ingredients continuen sent els de sempre. Una setantena de casetas. Bon menjar a preus anticrisi... "Tenemos chorizo, morcilla, jamón, queso, calamares, chipirones, pescaíto, tenemos pulpo a la gallega, cazón adobado... tenemos de todo, menos dinero, tenemos de todo." I és clar, ganes de conjurar-se contra el pessimisme, i fer gala de bon humor. ÀNGELA PALAZZI "Jo crec que en aquests moments de crisi hem de treure una mica d'alegria, perquè com tot és tan pessimista, va bé venir aquí, passar-t'ho bé i riure de tot." campana La 41a edició també pot suposar el final d'un cicle. A partir de l'any que ve l'Ajuntament anuncia canvis en el conveni. La intenció del consistori és concedir les llicències i cobrar les taxes directament a les entitats, en lloc de la FECAC com fins ara. FRANCISCO GARCÍA PRIETO president de la FECAC "Nosotros tenemos que hacer una propuesta. El alcalde Trias decía: "propuesta cuando pase la Feria de Abril". Entonces nos sentaremos y seguro que sacaremos conclusiones entre el Ayuntamiento y la FECAC." "Però la festa grossa arrencarà aquesta nit. La recomanació per venir fins aquí és utilitzar el transport públic, per això s'han reforçat tant el servei de bus com la Línia 4 del metro. Us ho ha explicat des del recinte del Fòrum, Eva Vial."

La tradicional encesa de llums de la portalada es fa aquest divendres a les 10 de la nit. L’enllumenat fa 22 metres d’alt per 14 d’ample, i està fet de llums LED. A l’encesa hi assistiran l’acalde de Barcelona, Xavier Trias, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, el president de la FECAC, Francisco García Prieto, i el delegat de la Junta d’Andalusia, Cesco Gomar.

L’edició compta amb 160 firaires i 70 entitats. La superfície on s’instal·laran les atraccions de la fira serà de 85.000 metres quadrats i 30.000 més . Enguany s’ha unificat l’estil de les casetas, que tindran un aspecte uniforme de colors blanc i verd o vermell i blanc com a alternativa.

Més intervenció de l’Ajuntament

El 2012 serà el darrer any en què la Feria de Abril es desenvoluparà amb el conveni actual. L’Ajuntament vol canviar la manera com la FECAC atorga les llicències als firaires de la Feria de Abril. Per això va aprovar una proposició d’UxB perquè el consistori modifiqui el conveni que funcionava des de 2005 per aconseguir més transparència. A partir de 2013, serà l’Ajuntament el que concedirà les llicències i cobrarà les taxes per les parades, cosa que fins ara feia la FECAC.

Els grups municipals volen que la Feria de Abril es desenvolupi amb la màxima claredat i sense irregularitats en la gestió. Unitat per Barcelona havia denunciat els “enormes privilegis” que, segons el seu punt de vista, té la FECAC com a entitat organitzadora.

Reforç del transport públic

El consistori recomana als visitants de la Feria que es desplacin amb transport públic. Durant els dies de l’esdeveniment es reforçarà el servei de metro, sobretot la línia 4. Pel que fa al bus, es reforcen les línies 7, 36, 41, 43 o 141, des de les cinc de la tarda fins a dos quarts d’onze de la nit. També s’hi pot arribar amb el bus B23 i els autobusos nocturns N6 i N7.

Tot i això, aquest any s’ha eliminat l’autobús llançadora nocturn entre la plaça de Catalunya i el Fòrum.