L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha alertat de la presència de toxina estafilocòccica en mozzarella fresca de la marca Bocconcini de Albe, amb data de caducitat del 29/10/2022. Segons la informació, el producte ha estat distribuït a diverses comunitats autònomes, entre les quals, Catalunya. La resta de territoris són: Andalusia, Astúries, les Balears, les Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Galícia i la Comunitat Valenciana.

A continuació detallem les dades del producte:

• nom del producte en l’etiqueta: mozzarella fresca

• nom de la marca: Bocconcini de Albe

• data de caducitat: 29/10/2022

• número de lot: 2910

• pes d’unitat: 250 g (pes net)

• temperatura: refrigerat

L'”Staphylococcus aureus”, un bacteri d’incubació ràpida

Tot i que no se n’han detectat casos, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) adverteix que la incubació del bacteri “Staphylococcus aureus” és ràpida, d’una a set hores, que els símptomes duren d’un a dos dies i que produeix vòmits, nàusees intenses, dolor abdominal i mal de cap. També recomana anar al centre de salut si s’adverteix qualsevol alteració poc habitual i portar una foto de l’envàs en què es vegin la caducitat i el número de lot.  

Comparteix a: