Óscar Ramírez pistola Taser

El PP de Barcelona vol que els agents de la Guàrdia Urbana portin pistoles Taser per garantir la seva seguretat i la dels ciutadans. Per això, faran un prec al govern municipal en el ple d’aquest divendres a l’Ajuntament. La petició arriba pocs dies després de l’incident de dissabte passat al passeig de Sant Joan, en què un agent de la Guàrdia Urbana va disparar contra un home sense llar i el va ferir a l’abdomen.

“El principal problema de Barcelona és la inseguretat, per això és necessari establir mesures abans de tornar a una possible normalitat”, ha apuntat el portaveu del PP a l’Ajuntament, Óscar Ramírez. El regidor ha donat suport a les peticions que han fet diversos sindicats policials per reclamar pistoles Taser a la Guàrdia Urbana. “El debat sobre l’ús d’una pistola de foc s’acabaria si tinguessin pistoles Taser”, ha afirmat Ramírez.

El d’aquest divendres serà l’enèsim intent dels populars perquè la Guàrdia Urbana tingui aquest tipus de pistoles, que els Mossos d’Esquadra fan servir des del febrer del 2019. A principis de mandat, el líder popular, Josep Bou, ho va demanar, i el PP també ho va intentar en una comissió després dels aldarulls per la sentència del procés. La resposta del govern ha estat sempre negativa.