L’Ajuntament ha decidit prorrogar el servei d’atenció jurídica i psicosocial a les persones afectades per les càrregues policials de l’1 d’octubre fins al 20 d’octubre. El servei, situat de forma provisional a l’Oficina per la NO Discriminació al carrer del Rec, ha atès 80 sol·licituds d’atenció. D’aquestes, 20 persones han estat ateses presencialment per rebre suport psicosocial o assessorament legal.

Al capdavant d’aquesta atenció als afectats hi ha l’entitat Centre Iridia, amb la coordinació de la tinença d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència. S’hi poden adreçar personalment, o per via telemàtica a través del correu electrònic victimes1oct@bcn.cat, aquelles persones que van viure de prop les càrregues policials de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a les diferents seus electorals.

S’hi presten serveis des de dues perspectives: d’una banda, s’assessora legalment les persones que vulguin iniciar les accions jurídiques que considerin; de l’altra, s’ofereix l’atenció psicològica necessària per refer-se després dels fets viscuts.