La manifestació unionista començarà a les 12 h a la plaça d’Urquinaona, baixarà per via Laietana i arribarà fins a l’Estació de França, on es llegirà un manifest a càrrec del premi Nobel de Literatura, Mario Vargas Llosa i l’expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell.

L’entitat preveu que sigui una mobilització multitudinària i assegura que no acceptaran “simbologies que no reflecteixin valors democràtics”. Per això, l’associació afirma que comptarà amb més d’un centenar de persones que s’encarregaran de retirar els símbols preconstitucionals i feixistes que pugui haver-hi. S’esperen que arribin a la ciutat més d’un centenar d’autocars que podran estacionar en diversos punts dels carrers d’Aragó, València, Balmes i Aribau.

Cs i PP s’hi han adherit, mentre que el PSC no hi serà com a organització

A la mobilització hi assistirà la presidenta de la Comunitat i del PP de Madrid, Cristina Cifuentes, així com el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, i altres representants populars. Per part de Cs, s’hi espera el líder del partit, Albert Rivera, i la cap de l’oposició al Parlament, Inés Arrimadas, entre altres.

També es preveu que hi assisteixin altres noms destacats com l’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo, l’exministre Josep Piqué, l’escriptor Arcadi Espada i els eurodiputats Santiago Fisas o Enrique Calvet. Qui no hi anirà és la cineasta Isabel Coixet, que ha desmentit aquest diumenge la seva presència i també que fos l’encarregada de llegir-ne el manifest tal com es va apuntar des de SCC.

Malgrat que el PSC no hi acudirà com a organització, el secretari d’Organització del partit, Salvador Illa, va enviar una carta a la militància socialista perquè participessin en aquesta manifestació i en concentracions a favor del diàleg.