La notícia l’han rebuda amb satisfacció la vintena de persones que s’havien concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia en suport als col·lectius veïnals que ocupen l’Ateneu des de l’octubre passat. L’advocat Eduardo Cáliz ha explicat que ara la jutgessa ha de resoldre a favor o en contra de les seves al·legacions, i que dependrà de la celeritat que tingui a posar data al judici. És la segona vegada que s’ajorna el procés. La primera va ser al novembre passat, també per qüestions formals.

Aquest dimarts, membres de l’Ateneu i entitats del Poblenou s’havien reunit amb el regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, que els va informar que les negociacions entre l’Ajuntament i la propietat per la compra de l’edifici havien quedat encallades. Tot i això, les converses no s’han trencat, segons el govern municipal.

Des de l’Ateneu continuen reivindicant que l’origen de la propietat actual és il·legítim i exigeixen a l’Ajuntament que expropiï l’edifici i el cedeixi permanentment a les entitats del Poblenou. L’espai va ser reobert i ocupat per diversos col·lectius del barri l’octubre de 2012, cinc mesos després que es tanqués perquè l’Ajuntament havia renunciat a seguir pagant l’elevat lloguer que mantenia des de feia anys.