La trobada d’aquest dimarts entre membres de l’ateneu, entitats del Poblenou, el regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, i representants de l’Ajuntament no ha estat tan decisiva com es pensava. Les negociacions entre el consistori i la propietat per adquirir l’edifici i cedir-lo al veïnat no han arribat a cap acord. Això sí, segons el govern municipal les converses no estan trencades.

Els representats del moviment de recuperació de l’espai han exigit al regidor que s’expropiï l’immoble. Argumenten que la propietat de la seu de l’antiga cooperativa obrera és “il·legítima” perquè es va fer en el context de la repressió franquista. També han demanat que se li atorgui la protecció de bé cultural d’interès local i que en un futur pugui cosiderar-se bé cultural d’interès nacional.

El 30 de gener se celebrarà un judici civil en què la propietat demana el desallotjament de l’edifici, que els veïns van ocupar l’octubre de 2012 per destinar-lo a ús social. Andrés García Berrio, advocat i membre de l’ateneu, assegura que independentment del que decideixi la justícia, el moviment veïnal no s’aturarà i es tornarà a ocupar La Flor de Maig. Per això, confien que el judici “respecti la voluntat popular”.