La matinada de divendres a dissabte ha estat la més calorosa fins ara aquest d’any, amb temperatures superior als 25 graus al llarg de la nit. Però res fa preveure que les temperatures canviïn pròximament. No només això, els meteoròlegs, a més a més, afirmen que els termòmetres continuaran per sobre dels 30 graus fins passat Sant Joan.

És tanta la calor que el 061 CatSalut Respon ja acumula més de 150 incidents a Catalunya, des de l’inici de l’alerta dijous passat fins aquest dissabte, segons ha detallat el SEM. D’aquests, 99 han acabat necessitant activar un metge a domicili o una ambulància del SEM. Per això, des de la Direcció General de Protecció Civil demana extremar la prudència, sobretot aquells que tenen previst fer activitats a l’aire lliure.

Aquestes temperatures, superiors dels 30 graus, no són habituals en aquesta època de l’any. A més, aquesta onada de calor és la més primerenca des del 2003. Cal recordar que fins al 21 de juny no començarà l’estiu.

L’altre tema que preocupa són els incendis. Amb les temperatures tan elevades hi ha més risc que es puguin produir nous incendis. En només una setmana, el mapa de risc d’incendi ha canviat molt. El 5 de juny el perill era baix, el 16 la majoria de zones de Catalunya ja estaven en moderat o alt.