Desenes de persones convocades per l’entitat Stop Mare Mortum s’han mobilitzat aquest dissabte a la tarda per reivindicar que els estats europeus obrin fronteres per acollir persones refugiades. Han creat un mur simbòlic emmascarats amb la imatge d’alguns polítics estatals i europeus per escenificar que els representants polítics són els qui creen les fronteres. Asseguren que s’estan vulnerant drets humans i denuncien manca d’acció part de les institucions.

L’entitat Stop Mare Mortum ha volgut mostrar el seu descontentament amb les polítiques per acollir refugiats justament tres dies abans de commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades, el 20 de juny, i davant mateix de la Generalitat i l’Ajuntament, a la plaça de Sant Jaume.

Els manifestants han reclamat consciència social, però també compromís i voluntat política. Per això, la Coordinadora Obrim Fronteres també ha organitzat mobilitzacions a Tarragona, Calafell i la Jonquera. La membre de la Coordinadora, Irene Ribas, ha qualificat de “genocides” les polítiques dels estats que no compleixen les quotes d’acollida, als quals ha adreçat un missatge ben clar: “És una qüestió de voluntat política, no estan acollint perquè no volen”, ha sentenciat.