La Generalitat ja ha anunciat que estudia no prorrogar els contractes de cinc residències per a gent gran públiques però gestionades per UTE Ingesan-Asproseat, entre les quals hi ha la Bertran Oriola, a la Barceloneta. Els familiars, però no s’ho acaben de creure. Diuen que fins que no vegin fets no deixaran de denunciar les condicions en què viuen els seus familiars.

Els familiars de cinc residències denuncien la manca de recursos, tan personals com materials en cinc residències de titularitat pública i gestió externalitzada. “Pel que fa al material, estem demanant grues, llençols, tovalloles, matalassos, l’ascensor continua espatllat i aquí no ve ningú”, explica Andrés Pérez, fill d’una de les residents del centre per a gent gran. Desenes de persones s’han concentrat davant la residència Bertran Oriola, a la Barceloneta, per demanar que es compleixin les ràtios i que es faciliti el material necessari per a la cura dels seus familiars.

Ingesan-Asproseat gestiona les residències després de guanyar el concurs públic. Davant les denúncies dels familiars i treballadors, la Generalitat ja ha anunciat que estudia no prorrogar el contracte. Els afectats, però, no s’ho acaben de creure. “Jo de moment no m’ho crec, tot són bones paraules però aquí volem solucions ara”, diu Pérez. Per això asseguren que continuaran demanant millores al centre. Entre les mesures, continuen recollint signatures que lliuraran dijous 22 de juny a la Generalitat.