65 persones sense llar han mort a Barcelona, entre l’octubre del 2022 i l’octubre del 2023, segons les dades recollides per Arrels Fundació. L’entitat els ha fet un homenatge aquest dimecres a la tarda amb un acte a la plaça Nova, davant de la Catedral, amb una instal·lació lumínica amb 65 estels, un en memòria de cadascuna.

En l’acte s’han llegit els noms de les persones sense llar que han perdut la vida, alhora que es podien sentir música i paraules de record i s’han projectat imatges de la nit a Barcelona. També s’han exposat una sèrie d’imatges i textos per sensibilitzar la ciutadania.

Més de 450 plaques en record de les persones sense llar mortes a Barcelona
Arrels Fundació els fa un homenatge en carrers i parcs de la ciutat on feien estada o dormien

65 persones sense llar mortes, 15 menys que l’any passat

De totes aquestes persones, 56 eren homes i nou eren dones, i una tercera part van perdre la vida directament al carrer. Un altre 29 % vivia en algun dels recursos residencials a disposició de les persones sense llar amb una salut fràgil. Els difunts que vivien al carrer tenien 57 anys de mitjana (25 anys menys que l’esperança de vida mitjana de la ciutat per als homes i 40 menys en el cas de les dones).