La Casa Hurtado, ubicada al barri de Pedralbes i propietat de l’Ajuntament de Barcelona, es convertirà en un equipament de proximitat. Després d’un acord amb els veïns de la zona, s’invertirà 1,2 milions d’euros per recuperar la finca modernista, que es troba des de fa dècades en estat d’abandonament.

Podria allotjar un casal de barri i una seu institucional

La Casa Hurtado es convertirà en un equipament de proximitat gràcies a un acord amb els veïns que, des de fa anys, reclamen que es recuperi. Segons ha explicat Joan Ramon Riera, regidor de les Corts, l’equipament podria ser un casal de barri que aculli associacions de referència de Barcelona i la seu institucional d’alguna entitat perquè “és un espai que patrimonialment té un valor molt rellevant”.

Les obres començaran el 2024

La finca, de 450 metres quadrats i catalogada patrimonialment, està abandonada des de finals dels anys 90. Per això, el consistori té previst invertir 1,2 milions d’euros per rehabilitar-la i remodelar-la com a equipament de proximitat. Segons Riera, a finals d’aquest mandat ja podria estar enllestit el projecte i les obres començarien a principis del 2024.

Data de principis del segle XX i és d’estil modernista català

La Casa Hurtado va ser construïda el 1905 per l’arquitecte Guillem Busquets i pertanyia a la família Hurtado. De l’arquitectura en destaquen els detalls de ferro forjat de la tanca, balcons i la porta d’accés. També té motllures de maó, ceràmica vidriada i paviments interiors hidràulicas amb la signatura de la Casa Escofet. Ubicada a l’avinguda de Pedralbes, 46, podria ser el primer habitatge que es va construir en aquest vial.