El Linito, el mico caputxí rescatat dimecres d’un pis de Sant Antoni, ja es troba a la Fundació Mona. Tal com s’aprecia en unes imatges de l’entitat, l’animal està sota l’observació d’un equip de primatòlegs i altres professionals que tenen cura d’ell i s’encarreguen de rehabilitar-lo. Presenta moltes seqüeles físiques i psicològiques per l’edat avançada i les condicions en què se l’han mantingut. El Linito, el nom que li va posar la propietària, ha viscut tancat en una gàbia petita durant gairebé 35 anys.

El primat es troba en una gàbia adequada per al seu benestar a la Fundació Mona, a Riudellots de la Selva. El que dona esperança als responsables de l’entitat és que no ha perdut la gana, un bon indicador. Si millora les seves condicions, l‘objectiu és poder traslladar-lo a un altre centre de rescat perquè tingui companyia. Cal tenir present que els exemplars d’aquesta espècie són molt sociables, una característica de la qual ha estat privat.

Víctima del tràfic il·legal d’animals

Quan era una cria va ser víctima el tràfic il·legal d’animals. Va arribar de Veneçuela amagat dins dels pantalons d’un contrabandista. Durant almenys 10 hores de vol, es va estar emmordassat i enganxat amb cinta aïllant. Un cop a Barcelona, va passar per diversos propietaris fins que va arribar a mans de la propietària que el tenia en un pis de Sant Antoni, a l’Eixample.

Des de fa 10 anys, la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) havia interposat diverses denúncies, però no ha estat fins ara que la Fundació Mona ha tingut l’autorització pertinent per decomissar-lo.