La Vila de Gràcia s’ha llevat aquest divendres amb destrosses ben visibles que va deixar la manifestació de rebuig al desallotjament del bloc ocupat Ca la Trava. Els més perjudicats han estat les immobiliàries i les entitats bancàries, a qui els manifestants acusen d’especulació i d’expulsar els veïns del barri.

Entre els afectats, l’oficina de Tecnocasa del carrer de Puigmartí. Un grup de joves van trencar la reixa i els vindres, hi van entrar i van tirar bengales a l’interior. Pels volts de la mitjanit el propietari va decidir acostar-s’hi per retirar els ordinadors i intentar reparar la reixa de seguretat malmesa.

Aldarulls Gràcia Ca la Trava

Un altre blanc d’incidents va ser l’oficina d’Inmogracia del carrer de la Fraternitat. En aquest cas no van accedir a l’interior però sí que hi van llençar bengales després de trencar-ne els vidres i la reixa. També hi van fer pintades, però als propietaris això no els sorprèn. Segons un dels socis d’aquesta immobiliària, no és la primera vegada que els passa.

Aldarulls Gràcia Ca la Trava

Qui també s’ha llevat amb pintades és la sucursal de CaixaBank del carrer de Puigmartí. El cert és que immobiliàries i entitats bancàries no n’han resultat els únics perjudicats. Alguns comerciants dels entorns de la manifestació es van veure obligats a abaixar la persiana abans d’hora i d’altres, que desconeixien la convocatòria de la marxa, van quedar-se tancats a l’interior dels comerços.

Un detingut i dos investigats després de la manifestació

La mobilització de rebuig al desallotjament de Ca la Trava va acabar amb un detingut per desordres i danys i dos investigats, també per desordres públics. Els Mossos d’Esquadra confirmen que les destrosses més acusades es van produir a Tecnocasa i Inmogracia, a CaixaBank i a un pis turístic.

D’altra banda, es van cremar set contenidors i es van fer diverses pintades al carrer, que els operaris de l’Ajuntament ja han netejat. El col·lectiu de Ca la Trava va convocar una altra manifestació el dia següent, divendres 19 d’octubre, a la plaça de la Revolució.