Es tracta d’un jove de 18 anys, que, segons diversos mitjans francesos, ahir a la nit s’hauria entregat després de veure com circulava el seu nom per les xarxes socials. La Gendarmeria continua desplegada en un gran operatiu a la localitat de Reims per buscar els altres dos individus de l’acció terrorista, autors materials dels 12 assassinats. Són, suposadament, dos germans de 32 i 34 anys, de nacionalitat francesa i acabats d’arribar de Síria. Un d’ells, segons algunes fonts, ja va ser arrestat fa 10 anys per formar part d’una xarxa que enviava gihadistes a l’Iraq. La policia creu que l’atemptat va ser premeditat i que els atacants tenen formació militar. Set persones més han estat detingudes en relació amb l’atemptat.

L’última hora que arriba de París confirmaria que s’ha localitzat els dos presumptes terroristes fugitius, que estan sent seguits de prop, poques hores després d’un altre enfrontament a trets al sud de la capital francesa, que ha causat la mort d’una agent de policia i que en principi no tindria relació amb els fet d’ahir. L’incident s’ha produït després d’un accident de trànsit. Un dels conductors dels vehicles involucrats ha sortit armat i ha disparat contra dos agents, matant-ne un d’ells.

L’atemptat a França ha posat en alerta les forces de seguretat a tot Europa. A Espanya, el Ministeri de l’Interior ha elevat el nivell de vigilància a infraestructures crítiques, com estacions d’autobusos, tren, aeroports o instal·lacions elèctriques. També a Catalunya, els Mossos d’Esquadra incrementaran les mesures de prevenció de forma temporal. Alguns experts creuen que aquest tipus d’amenaça terrorista anirà a més. Ho ha afirmat al programa ‘Les notícies de les 10’, l’analista en seguretat i expert en gihadisme Guifré Montoto. “Quan va haver l’atac contra les Torres Bessones l’11-S -recorda-, hi havia pocs punts on hi hagués escenaris gihadistes. Eren grups petits, molt localitzats. Avui en dia  tenim el Sahel; tenim Nigèria; tenim Somàlia, que s’estén fins a Kenya; tenim el Caucas, que està molt oblidat; tenim Indonèsia; tenim el sud de les Filipines; tenim la Xina; tenim el Pakistan, l’Afganistan… la cosa està en creixement”.