En la concentració, convocada pel Col·legi i el Sindicat de Periodistes, hi han participat majoritàriament ciutadans francesos així com periodistes i professionals de l’humor gràfic.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha expressat la seva indignació i el malestar que ha generat entre el col·lectiu de professionals de la informació l’atemptat, i ha assenyalat que “fets com el d’aquest matí representen un execrable atemptat contra la vida de les persones, però també contra el dret fonamental a la llibertat d’expressió”.

La directora de la revista ‘El Jueves‘, Mayte Quílez, ha assenyalat en declaracions a EFE que “no hi ha paraules” per condemnar l’atemptat i ha considerat que el tema de la religió suscita pors, perquè “si el toques ets irresponsable i si no ho fas, covard”. La revista ha publicat tant al Twitter com a la web la imatge d’un tinter bolcat, vessant sang en lloc de tinta, acompanyada de la llegenda “Malos tiempos para el humor”.

 

Per la seva banda, la revista ‘Mongòlia’ ha emès un comunicat en què ha assenyalat que consideren que la llibertat d’expressió és un valor superior i que cap religió no pot coartar-la o limitar-la. La revista ha publicat al web algunes tires iròniques de ‘Charlie Hebdo’ respecte a l’islam en solidaritat amb el setmanari francès. També ‘Orgullo y Satisfacción’ ha expressat la seva solidaritat a les xarxes socials.

La Federació d’Institucions Professionals del Còmic (FICOMIC) ha manifestat la seva solidaritat amb els membres del setmanari i la seva “més absoluta repulsa per un acte de barbàrie criminal”. Molts periodistes i humoristes també han mostrat el seu condol per l’atac.

Tant l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, com el president de la Generalitat, Artur Mas, han expressat la seva solidaritat amb les víctimes i han condemnat l’atemptat.