JOAN FERNÁNDEZ, director del Grup de Treball Estable de Religions "Voldria posar en valor que al nostre país tinguem entre tots la força, l'energia, per salvaguardar el que hem pogut crear al llarg d'aquests anys i que de la unió de les diverses confessions en pugui sortir la capacitat de resposta davant d'aquesta situació."

En un manifest, el Grup de Religions ha rebutjat els assassinats i ha repetit que “el veritable islam és pacífic i no dóna cap suport ni empara cap acte de violència”. El text afegeix que “totes les religions, enteses correctament, són factors de pau i convivència”. El director del GTER, Joan Fernández, han manifestat que a Barcelona la convivència entre les diferents religions és molt bona i ha defensat el dret fonamental de totes les confessions a la pràctica religiosa i a la llibertat d’expressió total, en un marc d’harmonia. Fernández ha destacat que el grup, creat fa més de 10 anys a iniciativa d’entitats de diferents religions, és una mostra de la bona sintonia que hi ha a Catalunya entre les diferents confessions.

Segons dades de 2011, a Barcelona hi ha uns 471 centres de culte de més de 12 confessions religioses. El districte de les Corts és la zona de la ciutat que n’aplega menys, només 19, i a l’Eixample n’hi ha una seixantena. La gran majoria són centres de comunitats catòliques (243) i evangèliques (140), però també hi ha oratoris islàmics (19), sinagogues jueves (cinc), esglésies ortodoxes (set), centres budistes (24), espais per als Testimonis de Jehovà (18) o temples sikhs (un), entre d’altres.