El temporal de pluja d’aquest dimecres s’ha notat i molt a Barcelona. La gran quantitat d’aigua caiguda ha alterat la normalitat de la ciutat, amb afectacions a diversos punts del territori. Les carreteres i el metro n’han estat els grans perjudicats. Una de les conseqüències del temporal ha estat la inundació a l’estació de Tetuan, de l’L2, on després d’unes hores fora de servei, ha pogut tornar a obrir en el tram final de la jornada. Una situació similar s’ha viscut, també a l’L2, a l’estació de Sant Roc.

La pluja també s’han fet notar a l’estació de Sants, on l’aigua s’ha filtrat a les andanes i a les vies per on circulaven els trens. També s’han tancat temporalment alguns accessos d’altres parades, com el de la plaça de Lesseps de l’estació Lesseps (L3) o l’accés d’Escorial de l’estació Joanic (L4).

L’episodi de pluja ha vingut acompanyat d’un fort vent. Les fortes ratxes registrades han fet caure moltes fulles a terra, que en alguns casos han obstaculitzat el drenatge de l’aigua i han provocat inundacions ocasionals. És el cas de la ronda de Dalt a l’altura de Collserola, que s’ha tallat temporalment en direcció al Nus de la Trinitat per acumulació d’aigua a la calçada. La Guàrdia Urbana ha obligat els vehicles a desviar-se per la sortida. En el mateix tram sentit Llobregat hi ha hagut un carril tallat pel mateix motiu.

L’Ajuntament de Barcelona ha activat dues brigades per reforçar la retirada de fulles dels embornals. Tot i això, el consistori no ha activat ara per ara el pla per insuficiència en el drenatge. Això sí, continua l’alerta pel mal estat del mar.

Els problemes a la circulació dels vehicles no només han sorgit a les rondes. Per exemple, a la cruïlla del carrer de Padilla amb el de Ribes l’aigua s’ha anat acumulant fins a aconseguir arribar gairebé als baixos dels cotxes.

Inundacions a Renfe i afectacions al TRAM

A l’estació de Passeig de Gràcia amb Aragó, l’aigua entrava per l’ascensor. Alguns curiosos han captat el moment i han aprofitat per deixar veure la seva vessant més humorística. “El metro s’ha convertit en un ‘spa'”, ha apuntat l’usuari @roccuadras.

Un altre transport que també s’ha vist afectat per la pluja ha estat el tramvia. Les línies T1, T2 i T3 tenen alteracions en les freqüències de pas a causa del temporal.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a primera hora de la tarda 91 trucades a tot Catalunya relacionades amb incidents derivats del temporal. D’aquestes, 25 s’han fet a Barcelona.