Temporal de mar duríssim el que pateix Barcelona aquest dimecres. Aquest matí les onades ja han superat els sis metres i al vespre s’han mantingut valors similars. Es manté activat, doncs, el Pla d’actuació d’emergència municipal. La darrera ocasió que es van registrar nivells semblants va ser el gener de 2017, quan les onades d’aquella Llevantada van superar els cinc metres.

El vent ha bufat amb molta força arran de mar durant el matí. Segons l’anemòmetre de la bocana sud del port de Barcelona, s’ha registrat una ratxa de fins a 83 km/h. Una llevantada de les que feia temps que no patien les platges barcelonines. El gruix de l’episodi de vent podria haver passat ja

El gruix pel que fa a l’estat marítim arribarà entre la tarda i el vespre d’aquest dimecres, moment en què les onades podrien acostar-se o superar puntualment els set metres d’altura. Les platges de la ciutat poden quedar ben tocades. A la tarda, Protecció Civil ha informat que el 112 ha rebut  a Catalunya 130 trucades, 25 de les quals des de la ciutat de Barcelona (el 19 %), totes elles relacionades amb el temporal.

Crescuda als rius

A banda del mar, l’episodi de fortes pluges també ha activat les alertes a les lleres de rius i rieres. En aquest sentit, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha informat que aquest dimecres, els cabals del Llobregat i del Besòs han crescut de manera considerable. Si bé aquest dimarts -sense pluja- el cabal del Besòs era l’habitual, de 2,5 metres cúbics per segon, aquest dimecres a la mateixa hora s’ha enfilat als 73 metres cúbics per segon, el que representa que s’ha multiplicat quasi per 32.