Tsunami Democràtic fa una crida a aturar l’activitat a l’Aeroport de Barcelona des d’ara mateix en resposta a la sentència del procés. Es tracta de la primera acció, que han fet pública a les 13 h d’aquest dilluns. Asseguren que “ha arribat l’hora de fer sentir la nostra veu al món” i que “tots els mitjans de transport per anar-hi són vàlids”. L’objectiu és col·lapsar les terminals per aturar l’activitat. Com a conseqüència d’això, Renfe ha suspès la circulació de trens en direcció al Prat a petició dels Mossos d’Esquadra i també TMB ha aturat la circulació de L9 Sud entre les parades de Parc Nou i Aeroport T1.

Allau de passatgers al transport públic en  direcció al Prat

A través d’una piulada també donen consells amb indicacions per arribar a l’aeroport i assolir l’objectiu de col·lapsar la infraestructura. En el missatge conviden a la ciutadania a compartir cotxe, taxi o bé desplaçar-se en aerobús, metro o Renfe. Un dels primers punts on ha fet efecte aquesta crida és al transport públic: moltes persones han agafat combois de metro en direcció al Prat i de Renfe. D’altres han optat per l’Aerobus, tot i que a causa de les multiples mobilitzacions el servei només té operativa la parada de la plaça d’Espanya.

També han donat instruccions per aconseguir un bitllet a través del canal de Telegram “Bitllets Tsunami” ja que la policia vigila els accessos a la infraestructura i impedeix l’entrada a aquelles persones que no tenen bitllet per volar.