El districte de Ciutat Vella ha fet una campanya d’inspecció a establiments que funcionen com a clubs cannàbics sense llicència. Durant aquest mandat s’ha actuat sobre 61 locals, i d’aquests, de moment se n’han tancat 46. Pel que fa al 15 restants, set estan en procés de ser precintats, i als altres vuit s’hi està fent seguiment però de moment no s’hi ha detectat cap activitat il·legal.

Entre els darrers espais en què s’ha actuat hi ha un local al número 65 del carrer de Ferlandina, que es va tancar la setmana passada. També s’han precintat recentment dos establiments als carrers dels Còdols i Bertrellans.

El cessament de l’activitat s’ha aconseguit ja sigui perquè s’han precintat judicialment o administrativament, o bé, perquè han tancat de manera voluntària després de l’acció municipal.

Captadors al carrer

Amb aquesta campanya el govern municipal vol posar fi al fenomen dels clubs cannàbics, que ha crescut a Ciutat Vella, sobretot al barri Gòtic. Aquests espais funcionen com un reclam turístic més i fan servir captadors al carrer per cridar l’atenció dels turistes.

Per combatre aquesta activitat il·legal, els serveis jurídics i la Guàrdia Urbana han dut a terme un pla d’inspecció per a la detecció i tancament de locals en què hi ha indicis que s’hi comercialitza i consumeix cànnabis. És un treball que s’ha fet també amb la col·laboració dels veïns que denuncien aquests espais.

Tolerància zero

La regidora del districte, Gala Pin, ha assegurat que el govern municipal no tolerarà activitats cannàbiques il·legals i que amb el tancament d’aquests locals dona un missatge de tolerància zero.

L’objectiu del pla és fer compatible el dret d’associació de les persones consumidores de cànnabis amb la protecció de la salut pública. Ciutat Vella té un total de 34 locals que tenen llicència per exercir aquesta activitat, i que també s’han inspeccionat per comprovar que compleixen la normativa.

Veïns en alerta

La proliferació de clubs cannàbics fa estar a l’aguait els veïns dels barris afectats. De fet, aquest divendres mateix, van alertar la Guàrdia Urbana d’un intent de reobrir un d’aquests locals que ja havia estat clausurat al carrer de Nou de Sant Francesc. El cos policial ho va impedir i el va precintar de nou.