Els nous jocs infantils de la plaça del Sol no han posat fi a la fressa de les nits. Els veïns expliquen que la gent que ocupa aquest espai, el soroll i el “botellón” es mantenen. Valoren positivament les diferents accions que ha fet el districte de Gràcia per intentar canviar els usos de la plaça i reclamen que es combinin amb la intervenció de la Guàrdia Urbana.

“És com una mena de ‘chill-out’ de nit”

Remei Polls, veïna de la plaça del Sol, explica que “la gent seu amb ampolles i llaunes” al terra, alguns s’emporten la música i l’espai acaba convertint-se en “una mena de ‘chill-out’ de nit”. A més, als matins, alguns veïns han trobat restes de vidres.

Intervenció de la Guàrdia Urbana

Els veïns, com el districte de Gràcia, pensen que s’ha de fer un canvi d’usos de la plaça que s’ha de conjugar amb la intervenció de la Guàrdia Urbana. De moment, estan satisfets amb el desallotjament de l’espai a les 23 h, tot i que creuen que no és suficient perquè s’hi manté el brogit. Ara continuaran amb reunions entre veïns i el districte per fer seguiment de la situació.

Un procés llarg

En els últims temps s’han fet diverses intervencions a l’espai per minimitzar el brogit com el quiosc de jocs a les tardes, les jardineres a les escales, la retirada de la pèrgola o la intervenció de la Guàrdia Urbana més d’hora. Ara s’hi ha afegit la nova àrea de jocs infantils, una demanda veïnal per intentar fer de la plaça un espai familiar. Tot i això, els veïns creuen que no s’ha fet la instal·lació correctament i demanen tancar la zona i posar-hi bancs, ombres i senyalització.