A través d’una piulada, l’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que “protestar pel turisme no pot passar mai per intimidar persones ni fer malbé equipaments”.

El conseller Santi Vila, també a través de les xarxes, ha qualificat l’atac d’intolerable. I ha anunciat que encarregarà als serveis jurídics de la Generalitat que estudiïn les possibles accions legals. Entre les mesures que preveuen s’hi inclou sumar-se a la denúncia interposada per TMB o, en cas que s’obri causa al jutjat, personar-se com a acusació particular.

Els fets van passar dijous a les 11 del matí, quan tres membres d’Arran encaputxats van impedir que l’autobús turístic arranqués de la parada situada davant del Camp Nou. En l’acte van punxar-ne els pneumàtics i hi van fer pintades al vidre del davant, amb el missatge “El turisme mata els barris”, tal com es pot veure en aquest vídeo que ha difós l’esquerra independentista a través de YouTube.

Arran ha reivindicat l’acció a través d’un comunicat, en què asseguren que van fer l’acció per denunciar el model turístic que viu la ciutat de Barcelona, perquè “mata els barris, destrueix el territori i condemna a la misèria la classe treballadora.”

Pluja de retrets des de l’oposició

El Grup Municipal Demòcrata, Ciutadans i Partit Popular han coincidit ha criticar la gestió que ha fet d’aquest tema el govern municipal, i han carregat, en particular, contra l’alcadessa, Ada Colau.

La portaveu adjunta dels demòcrates, Sònia Recasens, ha exigit que el govern municipal depuri responsabilitats dins del govern. Recasens assegura que algú va ocultar l’atac a l’autobús turístic i va decidir no denunciar de seguida els fets. Recasens afirma que, perquè no es repeteixi, l’alcaldessa, Ada Colau hauria de traspassar les seves competències de seguretat a un regidor que es faci responsable de l’àrea.

També ha criticat el govern per no haver denunciat des d’un primer moment els fets adduint que estan recollint les proves, com va explicar dissabte el regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, que va condemnar l’acte vandàlic.

Des de Ciutadans, Carina Mejías, ha dit “que esperen la condemna” de l’alcaldessa i que l’Ajuntament s’hi personi com a acusació. I el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz ha assegurat que cal prendre mesures urgents contra el “turisme borroka” que viu la ciutat. Segons el popular cal aplicar la tolerància zero a incidents contra actius del turisme, com són els autobusos o els hotels. 

També ha parlat d’aquest tema, el republicà Alfred Bosch, que posa en qüestió que les “accions turistofòbiques” tinguin els resultats que diu perseguir Arran en el comunicat. A través d’una entrada al seu blog, Bosch conclou que “actes sorollosos” com aquest no resoldran la precarització del treball, la inflació dels lloguers o l’expulsió dels veïns.