La confluència entre el carrer del Rosselló i el carrer de Villarroel és una plaça des d’aquest dissabte. La unió dels xamfrans amb un nou espai verd i sense vehicles que hi circulin presidirà l’entrada a l’Hospital Clínic de Barcelona. En total, l’Àrea d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament hi ha invertit 1,2 milions d’euros.

 

L’Antiga Esquerra de l’Eixample té així un nou espai per als residents i passavolants. Fa vuit mesos que van començar les obres de la plaça, que facilita l’accés a l’entrada principal de l’Hospital Clínic perquè enllaça directament amb el metro de la Línia L5. De fet, l’accessibilitat al centre és un dels objectius que es va marcar l’Àrea d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament quan es van plantejar els treballs, així com facilitar la mobilitat a peu.

En el nou espai urbanístic s’hi han instal·lat unes jardineres, parterres, bancs i seients. La zona, sense trànsit de vehicles, pretén afavorir la recuperació de l’espai públic. Només podran transitar per la plaça vehicles de serveis i emergències, en cas que sigui necessari. Per poder habilitar, però, més aparcament en el tram d’entre Comte d’Urgell i Villarroel s’hi han pintat noves places.

No només s’ha reurbanitzat la zona més propera al centre mèdic. El tram del carrer de Villarroel entre Provença i Còrsega, per una banda, i en el tram del Rosselló des de Villarroel fins a Comte d’Urgell, per l’altra, també han patit modificacions per millorar l’estat de les vies.

En aquest encreuament de carrers s’hi han invertit 1,2 milions d’euros, que s’han concretat en la instal·lació de nous paviments, en la renovació dels panots de les voreres i de l’asfalt de la part de la calçada; l’augment del verd urbà i en els canvis realitzats en la il·luminació pública i en el mobiliari que s’hi ha instal·lat de nou.

La nova plaça agrada a molts veïns, però alguns temen que diversos grups de joves la utilitzin per fer-hi “botellón” durant la nit.