Poc s'imaginen en què es convertirà aquest aquest tros de vidre. A Catalunya el professionals que es dediquen a fer copes amb el vidre bufat no arriben a la desena. I avui ha fet una exhibició de l'ofici a la fira d'artesania que ocuparà la plaça de Masadas el primer dissabte de cada mes. Així, l'Ajuntament vol animar la vida comercial a la Sagrera, que en els darrers anys s'ha malmès per les obres de l'AVE. MARIAN REYES, Federació d'Associacions d'Artesans d'Ofici de Catalunya "Va néixer per promocionar el comerç una mica aquí al barri, perquè estava a causa de les obres una mica deslluït, i van tenir la iniciativa d'organitzar una fira. Però una fira de qualitat, una fira d'artesans professionals. No un 'mercadillo', entre cometes." AGUSTÍ COMELLES, ceramista "L'experiència és interessant per la intenció de continuïtat que té. Que cada primer dissabte de mes poguem estar aquí a la fira. Per tant, vas acostumant també a la gent que vingui, que et coneguin." A la fira s'hi pot trobar tot tipus de peces fetes amb els més diversos materials i adaptades a tots els públics. "Això representa una antorxa d'època medieval. És una làmpada." "Intentem que siguin coses molt bàsiques. Són llibres de roba, estan fets pels més petits de casa, és poden rentar, són flexibles." Quan aquesta fira mensual s'hagi consolidat, el consistori vol impulsar la instal·lació de joves artesans en locals comercials tancats aquí al barri de la Sagrera.

A partir d’ara, el primer dissabte de cada mes de 10.30 a 20 h tots el veïns de la Sagrera i de la resta de la ciutat tenen una cita amb l’art i l’artesania. La fira d’art rep el suport de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC) i hi participen diferents artistes i artesans que organitzaran cada mes tallers per donar a conèixer les diferents tècniques dels seus oficis.

En aquesta primera edició, l’artesà Ferran Collado ha exhibit la professió de vidrer, concretament la tècnica de bufar vidre. A tot Catalunya només hi ha una desena de professionals que s’hi dediquin, i ell forma part d’un dels quatre tallers que queden.