Diuen que passen gana i que els serveis socials del barri no donen l'abast. És per això que avui els veïns de Can Peguera han organitzat aquest caldo reivindicatiu per reclamar un menjador social en aquest edifici, el casal de gent gran del barri. PEP ORTIZ, membre de la Comissió contra la pobresa Can Peguera: "Entenem el tema del menjador social, no com un tema de caritat, sinó com un dret. Un dret principal és viure i per viure s'ha de menjar." Can Peguera és un barri de poc més de 2.200 habitants i una de les zones més castigades per la crisi de Barcelona. Aquí la renda mitjana anual és la més baixa de tota la ciutat amb 6.970 euros. Tot i que bona part dels veïns viuen a les anomenades cases barates, propietat del Patronat Municipal de l'Habitatge, i paguen un lloguer baix, en alguns casos arribar a final de mes és tota una proesa. NÚRIA ECHEVARRÍA "Fa cinc anys que sóc a l'atur. Se m'han acabat les prestacions. I tampoc no tindré la dels 52 anys perquè no fa 16 anys que treballo. Per tant, em quedaré sense res. No crec que trobi feina perquè no ens volen. Agafen gent més jove." La Bernarda té 80 anys i fa tota una vida que és al barri. Percep una pensió que no arriba a 600 euros amb la qual alimenta sis boques entre fills i néts. Per recordar tanta pobresa s'ha de remuntar molt enrere. BERNARDA FREIJO, veïna "L'havia viscut quan hi va haver la guerra i la posguerra. Però al pas que anem, d'aquí poc temps estarem igual." Últimament molts veïns han acudit a la parròquia del barri en busca d'ajuda. El mossèn explica que en l'últim any i mig la pobresa a la zona ha crescut un 40%. MOSSÈN MANEL, rector de la parròquia de Sant Francesc Xavier: "Quan vaig arribar ajudàvem 48 famílies. Ara n'ajudem 72. És a dir, 300 persones cada mes." Ara el districte de Nou Barris estudia les demandes dels veïns, amb qui ja han tingut diverses reunions.

Els veïns diuen que els serveis socials del barri no donen l’abast. És per això que han presentat al districte de Nou Barris una proposta en forma de menjador social per posar en marxa al casal de la gent gran de Can Peguera. En les darreres setmanes veïns i districte han mantingut diverses reunions per mirar de fer front a una situació que, en alguns casos, arriba a la pobresa.

Can Peguera és un barri de poc més de 2.200 habitants i una de les zones de Barcelona més castigades per la crisi. La renda mitjana anual és la més baixa de tota la ciutat amb 6.970 euros, mentre que al conjunt de la ciutat és de 2.500 euros. Tot i que bona part dels veïns viuen a les anomenades cases barates, propietat del Patronat Municipal de l’Habitatge, i paguen un lloguer baix, en algunes famílies com la de la Bernarda Freijo arribar a final de mes és tota una proesa. La Bernarda percep una pensió inferior als 600 euros amb la qual s’alimenten sis familiars entre fills i néts. “Des de la Guerra Civil que no recordo una situació com aquesta. Al pas que anem, acabarem igual”, narra resignada.

Últimament molts veïns han acudit a la parròquia del barri en busca d’ajuda. Mossèn Manel explica que en l’últim any i mig la pobresa a la zona ha crescut un 40%: “Quan vaig arribar, fa tot just un any i mig, ajudàvem 48 famílies. Ara n’ajudem 72, és a dir, 300 persones cada mes.” Amb un menjador social per al barri, diu el mossèn, la situació podria millorar lleugerament en algunes famílies.