Als peus del Parc de Collserola, el Torrent Maduixer s'ha convertit en un parc urbà de més de 4.000 metres quadrats. Cal concebre'l com un espai obert amb diversos accessos. El fort desnivell del torrent ha permès dividir-lo en cinc terrasses amb una àrea per al joc infantil, zones per al descans i una amb l'hort urbà de Collserola. Aquesta és una de les activitats que acollirà el nou parc però, a més, l'Escola Frederic Mistral- Tècnic Eulàlia l'utilitzarà per aprofundir en l'educació medioambiental. El parc s'ha construït sobre un centre de neteja amb una àmplia flota de vehicles per a la neteja viària. La peculiaritat, però, n'és que és el primer equipament de la ciutat amb climatització geotèrmica.

El nou jardí urbà a la zona de Torrent d’en Maduixer i el centre de neteja, que s’han inaugurat aquest dimecres, estan ubicats en un terreny amb desnivell de nou metres, prop del Parc de Collserola. Concretament, entre els carrers de Josep Garí, Collserola, Carles de Pirozzini i Comte de Sert. Dins el parc hi ha una zona per a jocs infantils, de descans i també l’hort urbà de Collserola. Aquesta és una de les activitats que s’hi farà, però, a més, els alumnes de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia l’utilitzaran per fer activitats sobre el medi natural.

El jardí urbà s’ha construït a sobre del parc de neteja. Té 4.428 m2 i el centre de neteja més de 2.492 m2. Aquest equipament centralitzarà els serveis de neteja del districte de Sarrià – Sant Gervasi i acollirà la flota de vehicles i equips auxiliars de neteja viària de la zona. Es calcula que hi haurà 50 operaris i 40 vehicles de serveis.

Es tracta del primer equipament municipal pràcticament autosuficient en termes energètics, perquè disposa d’una bomba geotèrmica que permet proveir la climatització i l’aigua calenta sanitària de l’edifici.

El pressupost de construcció d’aquesta infraestructura ha ascendit a més de 6.300.000 euros, 3.358.000 dels quals es van finançar gràcies al fons europeu del Programa operatiu cohesió-FEDER 2007-2013.