autocar colònies Pere Tarrés vulnerables

(ACN/Redacció) La Fundació Pere Tarrés ha iniciat aquest dilluns les colònies d’estiu becades per a infants i joves en situació de vulnerabilitat. Una trentena d’infants, adolescents i joves i una desena de monitors i monitores han sortit de Barcelona amb autocar cap a la casa de colònies de La Sala, al Berguedà, per passar-hi una setmana.

És una de les diverses activitats becades que la fundació ha posat en marxa aquest dilluns, adreçades a infants de famílies amb dificultats socials. Per a alguns dels menors és el primer cop que gaudiran d’unes colònies i d’unes vacances fora de casa.

Casals d’estiu becats

Aquesta iniciativa s’emmarca dins la campanya “Cap infant sense colònies”, que pretén assegurar el “dret” dels infants a poder gaudir d’unes vacances. Durant tot l’estiu l’entitat preveu becar el lleure de més de 6.000 infants, adolescents i joves, a través d‘activitats, casals i colònies. La Fundació Pere Tarrés posarà en marxa la setmana que ve una setmana de casals d’estiu per a infants en situació vulnerable en què participaran fins a 700.

La responsable de les colònies, Marta València, ha assegurat que la xifra d’infants becats per la fundació augmenta cada any i ha dit que la prioritat de l’entitat és que “els infants en situació de vulnerabilitat social puguin participar en activitats ordinàries des d’un plantejament inclusiu“.