L’aeroport del Prat aquests dies està immers en jornades frenètiques amb centenars d’avions que hi aterren i d’altres que s’hi enlairen. La infraestructura concentrarà més de 4.700 vols en l’operació sortida durant les vacances d’agost. Mentre molts se’n van de vacances, milers de visitants arriben a la ciutat. Barcelona és la destinació escollida per molts viatgers per passar les vacances d’estiu.

La platja, el clima i els plans culturals són els principals atractius de la ciutat

Els motius pels quals els ciutadans escullen venir a Barcelona per passar les vacances d’estiu són diversos. Alguns viatgers han explicat a betevé que la ciutat és molt versàtil, ja que pots visitar platges, però també fer activitats culturals.

Un viatger procedent de Xile explica que ha vingut altres vegades i que “el clima és molt bo i el transport públic funciona excel·lentment. La veritat és que és un destí molt agradable“.

Altres visitants afirmen que el principal motiu per què visiten Barcelona és per “la platja i la festa, i hi ha moltes coses per fer sempre”. Una família argentina, però, explica que Barcelona és “un destí perfecte per fer molts plans amb la família, per això hi venim tots plegats. Les més petites volen anar a la platja i a les botigues”.

Un perfil de turista molt divers

El perfil de turista que aterra a Barcelona és molt divers, sigui de procedència nacional o de fora del país. Molts venen a veure familiars que viuen a la ciutat i aprofiten per quedar-s’hi uns dies.

Dins del perfil de turista que ve a visitar la ciutat s’observen ciutadans que escullen Barcelona com a única destinació de vacances. Amb amics o família, algunes persones decideixen venir a la ciutat i estar-s’hi durant un període de temps més llarg. Per altra banda, també hi ha turistes que aprofiten les vacances per fer una ruta més àmplia i venen a Barcelona per visitar la ciutat i després continuar amb el recorregut per altres ciutats.

Així i tot, un gran volum de passatgers que aterren a Barcelona ho fan com a punt per fer escala en acabat cap a la destinació final.