De fet, el districte de Gràcia va aprovar l’any passat una proposició amb el suport del govern sobre la necessitat de crear un centre de dia per gent gran al Camp d’en Grassot. El districte va elevar la petició a la Generalitat, que és qui en té competències, i la resposta va ser que se’n parlaria en la propera reunió de la comissió conjunta de les dues administracions sobre serveis socials, una trobada que encara no s’ha produït.

En l’anunci previ a l’entrega de signatures s’ha criticat que a Gràcia hi viuen 23.000 persones més grans de 65 anys, per a les quals només hi ha 43 places públiques de centres per a la tercera edat. “Les residències privades tenen preus que poden arribar als 3.000 euros, i els nostres familiars tenen pensions de 400 euros”, ha lamentat la presidenta de l’Associació de Cuidadors Familiars de gent gran, Marta Torroella. També ha reivindicat el paper de les persones cuidadores i la precarietat en què treballen.

La CUP Capgirem Barcelona ha donat suport a l’acte d’entrega de signatures, a més de diverses entitats i associacions d’altres municipis en defensa de la creació de més residències públiques per a la gent gran. Reclamen també que no s’estalviï en aquests serveis, i denuncien la gestió d’empreses concessionàries com OHL en residències de la ciutat i que depenen de la Generalitat.