La Federació d’Educació de CCOO ha presentat aquest dilluns la campanya “#ofensivainterina” en defensa del personal interí i substitut, en la qual es marca per al curs 2017-2018, entre d’altres, l’ objectiu passar de més del 24 % de l’interinatge actual del personal docent no universitari a Catalunya al 8 %. La idea és aconseguir aquesta rebaixa en tres anys en virtut de l’acord que CCOO, USTEC i UGT van signar el 31 de gener amb el Departament d’Ensenyament, en el qual es plantegen un increment de 4.714 places.

Un altra dels objectius marcats  per al nou curs és aconseguir que els substituts puguin congelar el número de borsa de cara a les adjudicacions d’estiu. Segons Víctor Córdoba, responsable del personal substitut i interí de CCOO, ”actualment els  substituts a dia d’avui estan penalitzats per estar treballant fora de l’Administració pública i, per tant, no el poden congelar per motiu de feina. Hi ha més de 150.000 persones que estan a dins de la borsa però treballen en un altre lloc. Nosaltres volem que puguin triar lliurement si volen continuar o no en els seus llocs de feina o volen passar-se a la pública, que no sigui el Departament qui els obligui.”

Córdoba ha afegit que un dels altres reptes que la Federació d’Educació de CCOO s’ha marcat per al nou curs és que no es penalitzi les mares i pares que a data 1 de setembre gaudeixin de baixa per infantament o adopció o les persones amb incapacitat temporal quan se’ls atorgui una plaça en les adjudicacions d’estiu . Des del sindicat consideren que es discrimina a aquest col·lectiu quan no compleixen uns determinats requisits i reclamen que els efectes del seu nomenament siguin des del dia del seu nomenament i no des de la seva presa de possessió efectiva al centre.

Balanç del curs 2016-2017

La Federació d’Educació de CCOO ha valorat positivament les fites aconseguides durant el curs 2016-2017, entre les quals hi ha l’acord que el sindicat va signar el 29 de març amb el govern espanyol per reduir la interinitat a nivell estatal en un 8 %.