RAMON ESPADALER, conseller d'Interior "La policia fa l'encomanament que fa i el continuarà fent, això ho vull deixar meridianament clar. Cosa diferent i a part és que hi hagi els intents de mediació i d'intentar arribar a acords, això és positiu que sigui així. Ara, en cap cas, el cos de Mossos d'Esquadra no farà cap pas enrere davant de la violència."

El màxim responsable de la policia catalana ha dit que en un estat de dret cadascú té la seva responsabilitat i “les dels Mossos són les de l’ordre públic.” Espadaler ha dit que accepten les protestes de forma cívica però s’ha queixat que moltes vegades es posa en pla d’igualtat els violents amb els mossos d’esquadra. “No caldria posar en el mateix pla els vàndals i els que han de contenir-ne les explosions de violència”, ha dit.

Espadaler descarta que els disturbis s’estenguin al centre de Barcelona i ha dit que si la violència continua, la policia executarà la seva responsabilitat; “no estem disposats a fer ni un pas enrere perquè seria fer mal a l’estat de dret”. Espadaler ha explicat que la Policia Nacional ja ha intervingut en el control dels disturbis a Barcelona protegint les seus de l’Estat.