Un escenari noble, els jardins del palau de Pedralbes, per a una passarel·la consolidada que enguany arriba a la desena edició. Aquest matí s'han fet els últims retocs. Neteja, detalls de decoració... i periodistes marcant territori, ja que s'espera superar la xifra de 15.000 visitants de l'edició d'hivern. MIQUEL RODRÍGUEZ, organitzador 080 Barcelona Fashion "Havíem de plantejar aquesta edició en un marc més ampli. La passarel·la exterior ens permet ubicar uns 800 persones, la passarel·la interior és menor, gairebé 400. Ens permet explicar tot allò que expliquem molt més còmodament." Entre bambolines, els dissenyadors han fet també les últimes proves. Alguns com Lurdes Bergara, amb molta experiència en el món de la moda, s'estrenen al 080 Barcelona Fashion. LURDES BERGARA, dissenyadora "Representa molt perquè just aquest any, aquesta col·lecció 2013 farà quaranta anys de la marca. I am quaranta anys, es la primera desfilada que fem, o sigui, estem molt una miqueta així." També és el primer cop per a la firma YolanCris, dues germanes que han aconseguit fer-se un lloc en l'edició d'aquest any. YOLANDA PÉREZ, dissenyara YolanCris "Nosaltres fem un altre tipus de roba, una mica més altra costura i tal, però també m'he fixat que hi ha gent, molta penya, que fa aquestes cosetes i llavors era com una aposta i un repte molt gros per nosaltres." Hi repeteixen marques com Desigual, Mango i TCN i s'estrenarà l'espai 080 Llunàtics, una zona de conferències i presentacions que té com a objectiu la creació de noves empreses i negocis. A més, totes les desfilades es podran seguir en directe per Internet. El tret de sortida a les desfilades es donarà aquest tarda amb la presentació de la col·lecció de Miriam Ponsa. La passarel·la 080, però estarà en marxa fins al proper divendres, 13 de juliol.

Makaroff hi presentarà una col·lecció pròpia a la firma de la seva mare, Lydia Delgado, per a la temporada primavera-estiu 2013. Hores abans de començar la desfilada inaugural al Palau de Pedralbes els vestidors de les models bullien d’activitat fent els últims retocs als dissenys.

A banda de les novetats hi ha marques que repeteixen com ara Mango, Desigual i TCN. El certamen estrena l’espai 080 Llunàtics, una àrea de contactes, conferències i presentacions on es vol ajudar a generar sinergies i xarxes de contactes entre els dissenyadors, els centres tecnològics i les empreses del sector.

Final del concurs Elite Model Look

Una altra de les cites importants dins el 080 Barcelona Fashion és la final estatal del concurs Elite Model Look, que és un dels patrocinadors principals del saló. Es tracta d’un dels concursos de models de més prestigi del sector, responsable del descobriment de cares noves i supermodels des de 1983 com Inés Sastre, Cindy Crawford o Gisele Bundchen. La final de Barcelona seleccionarà, d’entre les finalistes espanyoles, la model que participarà a la final mundial de Xanghai.

La festa de la moda continua

Un cop s’acabi el 080 Fashion Week la febre per la moda no abandonarà la ciutat, ja que començarà una nova edició del saló de moda urbana The Brandery, que se celebrarà fins al 15 de juliol al Palau 8 del recinte firal de Montjuïc.