Tot i que gran part de la col·lecció ja està feta i acabada, aquests últims dies abans de la desfilada al 080 Alexis Reyna acaba de perfilar els últims detalls, com les sabates o els complements. Després de guanyar el premi a la millor col·lecció en l'edició anterior del Barcelona Fashion Week, Reyna hi presenta aquesta vegada uns dissenys menys carregats. ALEXIS REYNA, creador i dissenyador "En contraposició a la col·lecció anterior, que era molt dramàtica, aquesta és més senzilla..." Unes col·leccions, les dels dissenyadors novells, que abans d'arribar a les passarel·les recorren un camí difícil. Segons el dissenyador, l'esforç i la tenacitat en són claus. "Sempre ha estat difícil, però ara més perquè hi ha més gent que fa de tot. No cal ser de sang blava per fer això." Alexis Reyna entén la desfilada com un tot i per això en crea ell mateix fins l'últim detall. Al seu estudi, en ple cor del Raval, és on fins djious acabarà d'ultimar els preparatius per mostrar, dalt de la passarel·la, la feina de tot un any.

A la desfilada dilluns al centre de Barcelona també s’hi podran veure les propostes d’Ana Balboa, guanyadora de l’edició anterior.

El Barcelona Fashion Week, que se celebra del 10 al 13 de juliol, ha programat un total de 26 desfilades per projectar al món la moda i el disseny fets a Catalunya.

L’edició començarà dimarts al Palau de Pedralbes, amb una desfilada de la dissenyadora catalana Lídia Delgado i la seva filla, Miranda Makaroff. Les marques consolidades també hi tindran protagonisme: dimarts s’acabarà el dia amb una proposta de Desigual, dimecres tancarà Mango i dijous, TCN.

En el marc del festival es presentaran les propostes empresarials del Clúster Tèxtil i Moda de Catalunya, amb l’objectiu d’actuar com a palanca d’internacionalització. La moda infantil també hi serà present, en el Little Barcelona.