El conveni per a la inserció laboral d’estudiants universitaris destinarà 1,8 milions d’euros, que no modificaran el programa previst de beques, per tal d’ajudar 27.000 estudiants d’últim curs de carrera o de doctorats.

S’hi podran adherir estudiants de totes les universitats del país: la Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i Universitat Abat Oliba CEU.

El pacte l’han signat, al Palau de la Generalitat, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i ha comptat amb l’assistència dels 11 rectors de les universitats catalanes.

El conseller Puig, s’ha mostrat agraït a tots els rectors perquè “la suma dels recursos multiplica els resultats“. Mas-Colell ha recordat que “els universitaris tenen un percentatge d’atur inferior a la mitjana”, d’un 15%, molt per sota del percentatge d’atur juvenil, “desproporcionat”, que és del 34%.

Aquesta iniciativa, segons Mas-Colell, permetrà destinar espais físics i virtuals a les universitats, així com personal específic per a les tasques de recerca de feina. Es donarà assessorament per a la mobilitat laboral, per a la creació d’empreses, i es farà difusió de programes formatius per millorar l’ocupació juvenil.