Segons l’escrit de qualificació presentat per la fiscalia, José Ignacio Cuervo va estafar l’Institut Català de la Salut (ICS) durant un període de 10 mesos. Segons el text, l’ICS no tenia coneixement que hi hagués cap duplicitat salarial. En concret, el fiscal apunta que “abusant de la seva condició de funcionari públic i ocultant dolosament informació essencial als seus superiors, J. I. Cuervo, amb la col·laboració de J. Varela, va aconseguir una disposició indeguda de fons públics”.

Precisament la fiscalia també demana dos anys de presó per a Jordi Varela, l’aleshores gerent del centre sanitari. El fiscal el considera cooperador necessari per dur a terme l’estafa i apunta que Cuervo va amagar el doble cobrament “amb el suport decisiu de l’acusat Varela”, amb qui, suposadament, ho havia pactat prèviament. Pel que fa a Jordi Bachs, l’altre exgerent presumptament implicat en el cas, la fiscalia demana l’arxivament parcial de les actuacions contra ell, ja que “no ha resultat degudament justificat que participés en el delicte”.

Al gener, el jutjat encarregat d’invetigar la causa va tancar la instrucció de l’anomenat cas Sant Pau. El jutge va considerar que hi havia indicis de frau en els contractes que va signar l’exregidor socialista de l’Ajuntament.