Els Mossos d’Esquadra han detingut 14 lladres multireincidents en una sola tarda a Ciutat Vella. El dispositiu s’ha dut a terme aquest dimecres. Diversos agents de paisà es van desplegar al districte i van fer les detencions. Als detinguts se’ls acusa de robatoris violents, furts, receptació i estafa. Segons ha informat la policia, entre tots ells sumen 140 antecedents policials.

El dispositiu forma part del pla Tremall, que es va crear el juny del 2020 per abordar el fenomen de la multireincidència a Barcelona.

283 multireincidents arrestats 2.270 vegades el 2022

A Barcelona l’any 2022 es va tancar amb 283 multireincidents detinguts, que van ser arrestats 2.270 vegades i, als quals, se’ls implica en 5.602 fets delictius, sobretot robatoris violents i furts.

Tot i l’espectacularitat de les dades, però, la policia també assegura que els furts han baixat un 26 % respecte al 2019 i els robatoris violents ho han fet un 13 %. Un descens que els Mossos atribueixen en bona part al pla d’acció Tremall i a equips específics com el grup Titaniespecialitzat en el robatori de rellotges de luxe.