Aquesta és una de les més de 75.000 cartes que han rebut els veïns que tindran accés lliure al Parc Güell a partir del 25 d'octubre. I per explicar els últims detalls de la regulació del parc s'ha organitzat l'última taula de treball. Tot i que aquesta comissió fa dos anys que es reuneix, des de la Plataforma Defensem el Park Güell se'n critica el funcionament. LAIA VIVES, Plataforma Defensem el Park Güell "Aquestes reunions han estat canals informatius de l'Ajuntament cap als veïns i cap a la gent que assistia a aquestes taules, no ha estat una taula de treball en cap cas, perquè no hi ha hagut intercanvi d'opinions." No només des de la plataforma es defensa un parc públic i gratuït. Els músics també s'hi sumen. El Miguel fa 12 anys que toca la guitarra al parc i ara tem per la feina. MIGUEL ÁNGEL ALDUNCE, Associació de Músics i Artistes del Park Güell "Si viene un turista, una família de cuatro o cinco personas, ya si cobran ocho euros, ya son 40 euros que el jefe de família gasta, pero si también a una de las niñas les gusta mucho la música, también querrá comprar un CD, entonces él ya se lo va a pensar." Els veïns observen els canvis amb lupa. La construcció de la taquilla del carrer d'Olot, fora dels murs del parc, va posar els veïns en alerta. Ara, s'instal·larà a dins per evitar les cues al carrer. Des de l'Associació de Veïns de la Salut creuen necessària la regulació, però tenen alguns dubtes, com ara els horaris d'accés. GABRIEL PICART, veí del carrer d'Olot i membre de l'AV Salut "Abans i després del tancament de la part monumental, en què el parc, inclosa la part monumental, quedarà obert. Són hores que ara els veïns estem relativament tranquils, primera hora del matí i després cap al capvespre i ens preocupa que no generi un flux de visitants en aquestes hores." Tot i que la regulació del parc ja està en marxa, queda un tema pendent. La mobilitat de la zona segueix preocupant els veïns, que esperen que s'ordeni l'accés d'autocars i la parada de taxis. Des del districte es preveu crear una comissió per abordar el tema.

Aquest 25 d’octubre es va celebrar l’última reunió, amb la participació de 19 entitats. Mentre s’acabaven de donar els detalls del projecte, a la plaça de la Vila de Gràcia es concentrava la Plataforma Defensem el Park Güell, que reclama un parc públic i gratuït, i critica la funció d’aquesta comissió, que assegura que no ha estat participativa.

Els veïns favorables al tancament, també tenen alguns dubtes. Els preocupa la franja horària que queda fora de l’accés de pagament en què el parc es manté obert. I esperen que les cues per accedir-hi a través del carrer d’Olot no surtin fora dels murs del parc.