Jersei de coll alt, colors foscos i llanes als aparadors. Al carrer, però, la moda n'és una altra. BEA CORRALES "Vaig a mirar i si veig alguna cosa d'hivern que m'agrada me la compro i si veig alguna cosa d'estiu, com que està molt barata, me la compro, però no vinc a comprar abrics ni res d'això." És el que fan els clients en aquesta sabateria: miren la nova col·lecció, però compren sandalies. GERARD QUINTANA, responsable de la sabateria Coolway "El que es estiu és liquidació i saldos, i cada cop queda menys i els turistes ja compren perquè al seu país ja fa fred. Per mi estaria fins a l'octubre amb estiu però volen que a partir de setembre arribi la nova col·lecció. " En els darrers anys, el sector tèxtil ha passat de la temporada de primavera-estiu i tardor-hivern a quatre temporades a l'any. Però les grans marques de moda van més enllà i treuen noves col·leccions cada 15 dies per donar resposta a les tendències, a les previsions climàtiques i a la demanda dels clients. ANTONI FUREST, president del Gremi de Comerç Tèxtil i Sastreria "El calendari qui el marca veritablement és el consumidor, que és prou intel·ligent per comprar quan toca. La primera vegada que es nota de veritat el fred, a la tardor, és quan es disparen les vendes." De moment, les botigues continuen oferint descomptes i promocions d'estiu, que es podrien enretirar els propers dies, quan hi ha previst que arribi un canvi de temps.

El president del Gremi del Sector Tèxtil, Antoni Furest, assegura que els consumidors s’han acostumat al calendari de vendes i rebaixes i compren quan ho necessiten. En els darrers anys, el sector tèxtil ha passat de la temporada de primavera-estiu i tardor-hivern a quatre temporades a l’any. Però les grans marques de moda van més enllà i treuen noves col·leccions cada 15 dies per donar resposta a les tendències, a les previsions climàtiques i a la demanda dels clients.

Malgrat tot, els meteoròlegs apunten a un canvi de temps durant les immediates hores que podria afavorir alguns botiguers. No es preveu una baixada important de les temperatures, però l’arribada d’una pertorbació facilitarà la formació de pluges minses durant la jornada de dijous, més intenses divendres i potser també diumenge. Les temperatures, doncs, no seran tan altes com aquests dies perquè no hi haurà ambient assolellat i els valors màxims seguiran suaus, entorn dels 23 a 25ºC.