Enfrontaments entre mossos i manifestants en un desnonament al carrer del Parlament

La concentració no ha pogut evitar que la família afectada, amb tres nens, hagi estat finalment desnonada

El desnonament d'un pis al carrer del Parlament, al barri de Sant Antoni, ha acabat amb enfrontaments entre els Mossos d'Esquadra i els manifestants que volien impedir-ho. Finalment la comitiva judicial ha accedit a l'immoble i ha comunicat el desnonament a la família afectada, amb tres nens a càrrec.

Es tracta d'una família amb tres fills menors, d'edats compreses entre els vuit i els 10 anys. Segons un familiar, feia un any que vivien en un dels pisos de l'edifici i fa un mes els van avisar que haurien de marxar. Des de l'Ajuntament de Barcelona s'ha explicat que s'ha negociat amb les propietaris fins l'últim moment i que no s'havia pogut arribar a cap acord. De moment, Serveis Socials els han facilitat el trasllat a una pensió.

Queixes per l'actuació policial dels Mossos

Les protestes han tallat l'avinguda del Paral·lel durant una estona i el carrer del Parlament. El desnonament ha començat a mig matí davant de desenes de manifestants que intentaven evitar-ho. Finalment els Mossos d'Esquadra han carregat per intentar dispersar la concentració i poder entrar al pis.

L'actuació policial ha rebut dures crítiques a la xarxa per part d'entitats com ara Fem Sant Antoni o el Sindicat de Barri del Poble Sec, que han precisat que últimament els Mossos han estat presents en molts dels desnonaments de la zona però que mai havien actuat.