David Byrne, exlíder de Talking Heads ens parla del seu disc, ‘Into the eyeball’. Una entrevista que inclou el tema en directe enregistrat al seu concert a la Sala Razzmatazz, ‘Marching through the wilderness’.

David Byrne i Talking Heads

A finals dels 80, les relacions entre David Byrne, líder de el grup, i la resta de membres de Talking Heads eren força tenses per discrepàncies creatives. David Byrne va decidir marxar del grup el 1992 i caminar sol. Byrne va ser fundador, compositor principal, cantant i guitarra solista de Talking Heads, una banda que va marcar l’estil anomenat new wave, una nova forma de rock que es basava en el so del rock-and-roll dels 60 amb l’ús de sintetitzadors i la mescla d’elements del funk, reggae i ska.

En aquest reportatge, Byrne es decanta sense hipocresia davant d’un tema com el racisme:

”L’única manera de lluitar contra el racisme és admetre que tens actituds que ho són, és com en el cas de les teràpies per alcohòlics.”

Un racisme per David Byrne es tradueix  amb un menyspreu cap a les músiques ètniques i no s’acccepten els ritmes que no siguin els dels músics acadèmics occidentals.

“Hi ha una incomprensió cap al ritme. La melodia es pot escriure, el ritme és molt difícil d’anotar, és més lliure.”