Avui a ‘303’, fem ‘Retrospectiva’ d’un gènere essencial per entendre la música electrònica i alhora indispensable per a la seva evolució, parlem del Krautrock, gènere sorgit a finals dels anys 60 a Alemanya.

Al seu moment va ser tota una revolució similar a la Bauhaus per al món de l’art. Aquest estil va trencar esquemes, i va fusionar coses com el rock psicodèlic i progressiu amb la incipient electrònica. El genero volia trencar amb estils anquilosats ja en aquell moment com el rock clàssic que s’importava dels Estats Units i no era gens modern. Parlem dels 60 i parlem de gent avançada intel·lectualment que volia evolucionar i així ho va fer. Per començar les bandes no tenien líder com als grups de rock a l’ús, no dubtaven en utilitzar la tecnologia de producció musical més avançades del moment i sota les influències del minimalisme, John Cage, The Velvet Undreground, King Crimson, Frank Zappa i fins i tot els Beatles de l’època en què experimentaven a l’estudi, van reinventar la música, van crear patrons originals generant un nou llegat sonor, que avui dia és d’absoluta referència per la música electrònica quasi 60 anys després. Can, Neu”, Faust, Amon Duu, Klaus Schulze entre d’altres són els convidats virtuals d’aquesta nit a ‘303’ a la retrospectiva del Krautrock.

Com és habitual, al nostre programa també trobem la impecable secció ‘Actualitat’, amb una acurada selecció de la més rabiosa actualitat discogràfica del moment, on destaquen treballs de gent com Nite Fleit, RCTL, Shan, Sam Goku o DJ Craze.

Escolteu el programa sencer aquí: